Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ernest

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Ernest: Ernest is een Germaanse naam, met als betekenis "de ernstige".

Bekende naamdragers

Ernest Solvay (1838-1922) was een Belgische scheikundige en oprichter van het bedrijf Solvay. Ernest ontwikkelde in 1861 een procedé natriumcarbonaat (sodazout) aan te maken. In 1863 startte hij samen met zijn broer Alfred het bedrijf Solvay dat zou uitgroeien tot een industrieel wereldbedrijf. Hij richtte aan de ULB richtte hij het Institut Solvay op dat de grenzen van de chemie moest overschrijden en regelmatig conferenties organiseerde met beroemde wetenschappers, waaronder Albert Einstein. In 1918 werd Ernest benoemd tot minister van Staat.

Ernest Claes (1885-1968) was een Vlaams schrijver, die beroemd werd door zijn boek De Witte, een roman over een belhamel in humoristische stijl. Ernest werd hoofdredacteur van Ons Leven en voorzitter van het Algemeen Katholiek Vlaams Studentenverbond. Zijn roman De Witte werd in 1934 verfilmd tot eerste Vlaamse langspeelfilm met geluid. In 1980 werd het boek opnieuw verfilmd door Robbe De Hert als De Witte van Sichem. Een aantal van zijn boeken werden tot de populaire televisieserie Wij, Heren Van Zichem bewerkt. Een beeld van Ernest is te bezichtigen op het marktplein van Zichem.

Afgeleide namen: Earnest, Ernesto, Ernie, Erno, Ernst

Geboortekaartjes met de naam Ernest

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ernest. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ernest of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ernest kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ernest of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455