Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Erin

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Iers

Betekenis Erin: Erin betekent letterlijk "uit Ierland". Erin is een po√ętische benaming voor Ierland.

Bekende naamdragers

Erin Sanders (1991) is een Amerikaanse actrice. Ze is bekend voor haar rola alsr Quinn Pensky in de televisieserie Zoey 101. Daarvoor speelde ze enkele rollen in 8 Simple Rules, Judging Amy, Strong Medicine en American Dreams. In 2008 won Erin een Young Artist Award voor beste actrice in een bijrol in een tv-komedie.

Erin Brockovich (1960) is een Amerikaanse die met succes een rechtszaak in gang zette tegen het groot nutsbedrijf Pacific Gas and Electric Company, omdat deze het drinkwater besmette met chemische stoffen, waardoor een groot aantal mensen gezondheidsklachten kreeg. Dit verhaal werd tevens verfilmd in Erin Brockovich, waarin Erin een klein rolletje kreeg als de serveerster Julia.

Erin O'Connor (1978) is een Brits supermodel die bekend om haar enorme lengte, haar bleke huid en lange ledematen. Ze werkte voor grote labels zoals Chanel, Versace, Givenchy, Dolce & Gabbana, Gucci, Armani en Jean-Paul Gaultier.

Afgeleide namen: Erinn

Geboortekaartjes met de naam Erin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Erin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Erin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Erin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Erin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Erin   17 Apr 2015
de mooiste naam ooit!

Erin   24 May 2012
Ik ben dol op mijn naam, niemand anders die ik ken heet zo en als ik iemand opbel hoef ik alleen maar mijn voornaam te zeggen. Het is wel vervelend dat mensen het vaak verkeerd uitspreken. Gelukkig hebben mensen mij nooit gepest met mijn naam, hooguit een enkele keer een flauw grapje.

Erin   12 Apr 2012
ik haat mijn naam ze pesten me ermee kom er in erin er in en er uit bla bla bla ik wou heel graag anders heten maar ik hou nog wel van mijn ouders


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455