Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Erik

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Erik: De jongensnaam Erik heeft verschillende oorsprongen. De Germaanse betekenis is "eervolle heerser". In Skandivania was Eirikr de ontdekker van Groenland en zijn naam betekende "de enige machtige". Erik is ook afgeleid van de naam Hendrik met als betekenis "de eerste onder zijn gelijken".

Bekende naamdragers

Erik Erikson (1902-1994) was een Amerikaanse psycholoog die gespecialiseerd was in de psychoanalyse, waaraan hij een sociale dimensie voegde. Hij beschreef acht stadia die de mens succesvol moest doorlopen. Aan elk stadium waren conflicten en crisissen aan verbonden.

Erik van Muiswinkel (1961) is een Nederlands kleinkunstenaar die bekend werd door zijn bijdrages aan televisieprogramma's Ook Dat Nog!, Kopspijkers en Studio Spaan. Erik van Muiswinkel is vooral succesvol als een imitator. Met zijn cabaretgroep Zak won hij in 1985 het Leids cabaretfestival.

Erik Van Looy (1962) is een Vlaams filmregisseur en televisiepersoonlijkheid. Erik Van Looy schreef het scenario van enkele films maar haalde het meeste succes met zijn verfilming van De Zaak Alheimer, een boek van Jef Geeraerts. Verder is hij gekend als presentator van de quiz De Slimste Mens ter Wereld. In 2005 werd door Humo verkozen tot Man Van Het Jaar.

Afgeleide namen: Eric, Erica, Erich, Erika, Rik

Geboortekaartjes met de naam Erik

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Erik. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Erik of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Erik kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Erik of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Erik   11 Jan 2015
Ik vind Erik toch een mooie naam. Is niet meer populair omdat het wat ouderwets klinkt. Iedereen schrijft het met c, dus Eric. Ik ben liever een Noorse Erik.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455