Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eric

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Eric: De jongensnaam Eric heeft verschillende oorsprongen. De Germaanse betekenis is "eervolle heerser". In Skandivania was Eirikr de ontdekker van Groenland en zijn naam betekende "de enige machtige". Eric kan afkomstig zijn van de naam Hendrik met als betekenis "de eerste onder zijn gelijken".

Bekende naamdragers

Eric De Vlaeminck (1945) is een voormalig Belgisch wielrenner en veldrijder. Eric was profwielrenner van 1966 tot 1980. Hij won zeven maal het wereldkampioenschap veldrijden en werd vier keer Belgisch kampioen. In 1969 won Eric de Ronde van en een rit in de Ronde van Frankrijk.

Afgeleide namen: Erica, Erich, Erik, Erika, Rik

Geboortekaartjes met de naam Eric

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eric. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eric of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eric kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eric of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455