Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eppo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Eppo: Eppo is een variant van de Germaanse naam Ebbe, met als betekenis "sterke beer".

Bekende naamdragers

Eppo van Veldhuizen (1933) is een Nederlands politicus van de CHU en later de PvdA. In 1972 werd Eppo de burgemeester van Dronten. In 1973 stapte hij over van de CHU naar de PvdA, nadat het CHU weigerde om deel te nemen aan het Kabinet-Den Uyl. In 1980 werd hij de burgemeester van Oss.

Eppo Janssen (1976) is een Belgisch programmamaker en zoon van Studio Brussel- en Canvas-presentator Luc Janssen. Eppo startte zijn carrière in 1999 als muzieksamensteller bij Studio Brussel. In 2006 werd hij programmator in Muziekcentrum TRIX, een van de toonaangevende Vlaamse pop- en rockpodia. Eppo was een tijdlang gitarist-zanger van de Kempische rockband Cornflames.

Afgeleide namen: Ebbe, Ebe, Eppe

Geboortekaartjes met de naam Eppo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eppo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eppo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eppo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eppo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Lol   31 Jul 2019
Nice


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455