Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Enzo

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Italiaans

Betekenis Enzo: Enzo is een Italiaanse jongensnaam met als betekenis "heerser van het land". Enzo komt ook voor als Friese naam en betekent dan waarschijnlijk "zwaard".

Bekende naamdragers

Enzo Scifo (1966) is een voormalig Belgisch voetballer, die wordt beschouwd als een van de meest beste Belgische spelers van zijn tijd. Enzo speelde oorspronkelijk voor Anderlecht en startte daarna een internationale loopbaan. In 1997 speelde hij treug voor Anderlecht. Enzo Scifo werd in totaal 4 keer nationaal kampioen met Anderlecht. Hij speelde voor Rode Duivelsop op vier wereldbekers (1986, 1990, 1994 en 1998). In 1984 won Enzo Scifo de Gouden Schoen van beste Belgische voetballer en op de wereldbeker in Mexico in 1986 werd hij uitgeroepen tot beste jonge speler van het tornooi.

Enzo Ferrari (1898-1988) was een Italiaans autobouwer van het bekende merk Ferrari. Oorspronkelijk was hij een succesvolle coureur maar in 1937 besliste hij om een eigen racewagen te bouwen. Pas op Britse Grote Prijs in 1951 kon de eerste Ferrari een Alfa Romeo verslaan.

Afgeleide namen: Enzio

Geboortekaartjes met de naam Enzo

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Enzo. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Enzo of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Enzo kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Enzo of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Erwin   04 Nov 2013
Wij hebben onze zoon Enzo genoemd, kort, stoer, makkelijk en je hoort het niet vaak.... Daarnaast ben ik een autoliefhebber, maar heeft mijn vrouw hem voorgedragen

albert   04 Sep 2012
Onze zoon hebben we Enzo genoemd. Ooit gehoord in Griekenland, zou een Franse of Italiaanse acteur zijn... Wij vinden het, ook na zes jaar nog een geweldige naam, en redelijk uniek.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455