Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Enrique

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Enrique: Enrique is een Spaanse variant van Hendrik, met als betekenis "de machtige van een woonplaats".

Bekende naamdragers

Enrique Iglesias (1975) is een Spaans zanger en acteur. Enrique is bekend als zoon van Julio Iglesias maar die zich ook ontpopte als een succesvolle zanger. Enrique heeft vanaf 2002 een relatie met de Russische tennisster en model Anna Koernikova. Als acteur maakte Enrique in 2003 zijn debuut in de film Once Upon a Time in Mexico.

Enrique Murciano (1973) is een Amerikaans acteur van Cubaanse afkomst. Murciano maakte zijn filmdebuut in 1997 als Alejandro in Speed 2: Cruise Control. Hij speelde Danny Taylor in de televisieserie Without a Trace. Voor deze rol werd hij in 2004 samen met de gehele cast genomineerd voor een Screen Actors Guild Award.

Afgeleide namen: Endrik, Enrico, Erico, Errico, Harry, Hein, Heintje, Hendrikus, Henk, Henni, Hennie, Henriette, Henri, Henry, Rik, Rikus

Geboortekaartjes met de naam Enrique

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Enrique. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Enrique of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Enrique kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Enrique of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455