Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emmy

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Emmy: Emmy Noether (1882-1935) was een Duits wiskundige van Joodse afkomst. In 1907 studeerde ze af aan de universiteit van Erlangen. Ze deed er veel onderzoek in de wiskundige natuurkunde, wat leidde tot de Stelling van Noether. Later richtte ze zich meer op de algebra en definieerde de Noetherse ringen. Als vrouw was het indertijd quasi onmogelijk om aangesteld te worden als privaatdocent, maar uiteindelijk lukte het toch. Na haar overlijden kreeg ze veel erkenning voor haar wiskundig werk.

Emmy Rossum (1986) is een Amerikaanse actrice die bekend werd met haar rollen in de films The Day After Tomorrow, The Phantom Of The Opera en Poseidon. Als kind zong Emmy in het koor met operagrootheden als Placido Domingo en Luciano Pavarotti. In 1999 werd ze genomineerd voor een Young Artist Award voor Best Performance in a TV Movie, voor haar rol in Genius.

Bekende naamdragers

De meisjesnaam Emma is afgeleid van het Germaanse woord Ermena, met als betekenis "de grote" of "de geweldige".

Afgeleide namen: Emma, Emmeline, Emmy, Emily

Geboortekaartjes met de naam Emmy

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emmy. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emmy of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emmy kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emmy of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455