Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emmelie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Emmelie: Betekenis Emelie: De meisjesnaam Emelie is afgeleid van de Griekse familienaam Aemilius, met als mogelijke betekenissen "zacht", "vriendelijk" of "wedijverend mededinger".

Bekende naamdragers

Emmelie Zipson (1977) is Nederlandse actrice, zangeres en theatermaker. Emmelie speelde bij verschillende gezelschappen, waaronder Jeugdtheatergezelschap Kwatta en bij Film en Theaterorkest Max Tak Daarnaast speelde ze in de televisieseries Goudkust en Blauw Blauw en in de gedramatiseerde documentaire Finals van BNN.

Afgeleide namen: Aemilius, Amelius, Emelie, Emeline, Emely, Emelyn, Emelyne, Emi, Emiel, Emilie, Emille, Emily, Emilia, Melos, Millie

Geboortekaartjes met de naam Emmelie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emmelie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emmelie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emmelie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emmelie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455