Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emilio

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Italiaans

Betekenis Emilio: Emilio is een Italiaanse variant van Emiel, met als betekenis "zacht" of "vriendelijk". Emilio kan ook afgeleid zijn van het Latijnse woord aemulus dat "navolger" of "mededinger" betekent.

Bekende naamdragers

Emilio Estevez (1962) is een Amerikaans acteur die gerekend wordt tot lid van de Brat Pack, een groep jonge acteurs en actrices die begin jaren 80 doorbraken en vaak in dezelfde films te zien waren. Emilio is de zoon van Martin Sheen en artieste Janet Templeton. Hij maakte zijn debuut in 1980 in de televisieserie Seventeen Going On Nowhere

Emilio Aguinaldo (1869-1964) was een Filipijnse generaal die een belangrijke rol tijdens de Filipijnse revolutie tegen Spanje en de Filipijns-Amerikaanse oorlog. Emilio wordt beschouwd als de eerste president van de Filipijnen, alhoewel zijn presidentschap niet herkend werd door de internationale gemeenschap.

Afgeleide namen: Emiel, Emil, Emile, Emilia, Emilie, Emilius, Aemilius, Amilus

Geboortekaartjes met de naam Emilio

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emilio. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emilio of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emilio kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emilio of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455