Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emilia

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Emilia: Emilia is afgeleid van het Griekse haimulos, dat "zacht" of "vriendelijk" betekent of van het Latijnse woord aemulus, dat "wedijverend mededinger" betekent.

Bekende naamdragers

Emilia Rydberg (1978) is een Zweedse zangeres die bekend werd in 1998 met haar debuutsingle Big Big World, maar daarna werd het stil rondom haar. Ze is nog wel actief als presentatrice op de Zweedse televisie.

Emilia Fox (1974) is een Britse actrice die bekend werd door haar rollen als Jeannie van Randall and Hopkirk en als Nikki in de televisieserie Silent Witness. Ze is de dochter van de acteurs Edward Fox en Joanna David. Emilia speelt cello en piano en doet aan kickboksen.

Afgeleide namen: Aemilius, Amelius, Emiel, Emelie, Emily, Emily, Emilia, Melos, Millie

Geboortekaartjes met de naam Emilia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emilia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emilia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emilia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emilia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

T.   20 Jun 2016
volgens mij is de afkomst Scandinavisch

Emilia vandenabele   02 Dec 2011
Ik ben Emilia en ben altijd boos

emilia   16 Nov 2010
griekse afkomst nee


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455