Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emil

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Emil: Emil is een jongensnaam, afgeleid van het Griekse woord haimulos met als betekenis "zacht" of "vriendelijk". Emil kan ook afgeleid zijn van het Latijnse woord aemulus dat "navolger" of "mededinger" betekent.

Bekende naamdragers

Emil Kraepelin (1856-1926) was een Duits psychiater die zich als eerste serieus bezig hield met de systematiek van psychiatrische ziekten. In 1886 werd Emil benoemd tot professor aan de universiteit van Tartu in het huidige Estland en later werd hij professor in Heidelberg en M√ľnchen. Emil groepeerde de ziektebeelden op basis van gemeenschappelijke patronen van symptomen in plaats van op afzonderlijke symptomen. Hij ging ervan uit dat psychische aandoeningen een biologische of genetische oorsprong hebben. Emil maakte een onderscheid in twee soorten psychoses: manisch-depressieve stoornis en schizofrenie. Hij was de eerste die de term paranoia gebruikte.

Afgeleide namen: Emiel, Emile, Emilia, Emilie, Emilius, Emilio, Aemilius, Amilus

Geboortekaartjes met de naam Emil

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emil. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emil of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emil kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emil of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455