Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Emiel

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Emiel: Emiel is afgeleid van het Griekse woord haimulos met als betekenis "zacht" of "vriendelijk". Emiel kan ook afgeleid zijn van het Latijnse woord aemulus dat "navolger" of "mededinger" betekent.

Bekende naamdragers

Emiel Hullebroeck (1878-1965) was een Vlaamse componist die vele bekende Vlaamse volksliedjes componeerde zoals Tinneke van Heulen en Moederke Alleen. Emiel Hullebroeck richte de Nationale Vereniging voor Auteursrechten (het latere SABAM) op.

Emiel Goelen is een voormalige presentator van het populaire consumentenprogramma Op de Koop Toe, dat hij steeds met zijn bekende afscheidszin "U kijkt toch ook?" eindigde. Na interne ruzie en een vermeend gesjoemeld met wedstrijdprijzen werd Emiel Goelen in 1997 ontslagen. Daarnaast was Emiel Goelen dikwijls een gast in programma's zoals De Drie Wijzen en Zeg Eens Euh.

Afgeleide namen: Emil, Emile, Emilia, Emilie, Emilius, Emilio, Aemilius, Amilus

Geboortekaartjes met de naam Emiel

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Emiel. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Emiel of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Emiel kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Emiel of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

emiel dhaens   23 Oct 2012
het is de mooiste naam van de hele wereld

emiel dhaens   23 Oct 2012
het is een heel simpatiecke naam

emiel dhaens   04 Feb 2012
emiel is een betere naam dan estelle omdat het een langere naam is

Emiel + Emiel   15 Jan 2010
Hallo, Thijs & Emiel, wij zijn niet zacht of vriendelijk. Maar allebei een geschenk van God, Allah en Buddha!

hallo   12 Nov 2009
allo mensen yo

emiel    08 May 2008
emiel is een betere naam dan thijs

Thijs   07 Nov 2007
haha emiel...de eerste response is van het geschenk van god maarja emiel valt best mee hoor ookal is hij niet zacht of vriendelijk


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455