Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elodie

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Elodie: De meisjesnaam Elodie heeft als betekenis "rijkdom". Elodie is ook een Griekse naam met als betekenis "moerasbloem".

Bekende naamdragers

Elodie Bouchez (1972) is een Franse actrice, die in 1994 een César won voor meest belovende actrice in de film Les roseaux sauvages. In 2000 won Elodie opniuew een Oscar, deze keer voor beste actrice in de film La Vie Rêvée Des Anges. Elodie is getrouwd met Thomas Bangalter van het electronisch muziekduo Daft Punk. Samen ze een dochtertje met de naam Tara-Jay.

Élodie Ouédraogo (1981) is een Belgische atlete van Burkinese afkomst, die gespecialiseerd is als sprintster en hordeloopster. In 2008 won ze samen met de Belgische ploeg een zilveren medaille op de 4x100m horde tijdens de Olympische Spelen in Peking.

Afgeleide namen: Elodea, Elodia, Helodea, Helodia, Helodie

Geboortekaartjes met de naam Elodie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elodie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elodie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elodie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elodie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Elodie   10 Jun 2015
Ik heet al 77 jaar zo en het blijft leuk

Stephanie   22 May 2013
Ik heb een geboorte kaartje met de Naam Elodie mijn dochtertje (15mnd) heet namelijk zo. Zal morgen mailen.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455