Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Ellen

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Ellen: De meisjesnaam Ellen is een verkorting van Helena of Eleonora. Helena is van Griekse oorsprong en betekent "fakkel" of "schitterend". Eleonora wordt in verband gebracht met het Eleos dat "medelijden" betekent.

Bekende naamdragers

Ellen ten Damme (1967) is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze begon haar filmcarrière in de film De Tranen van Maria Machita, waarvoor ze genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Ze werd echter vooral bekend met haar rol als Joosje in de televisieserie Pleidooi. Ze maakte verschillende albums en behaalde in 2002 een hit let het nummer Vegas.

Ellen Degeneres (1958) is een Amerikaanse actrice, stand-up comédienne en presentatrice. Ze werd bekend als stand-up comédienne nadat ze in 1982 werd genomineerd voor Funniest Person in America. Van 1994 tot 1998 speelde ze mee in de televiserie Thes Friends of Mine dat later werd omgedoopt tot Ellen. Ze schreef mee aan de scripts en hielp mee met het produceren van deze serie. Maar ze zal vooral onthouden worden als eerste actrice uit Hollywood die openlijk uitkwam voor haar homoseksualiteit. In 2003 starter ze The Ellen Degeneres Shwo waarvoor ze elf nominaties voor Daytime Emmy Awards kreeg en vier onderscheidingen voor Beste Talkshow Presentator.

Afgeleide namen: Eleana, Eleni, Ella, Helen, Helena, Helene, Heleen, Heleentje, Hella, Leentje, Lena, Lenie

Geboortekaartjes met de naam Ellen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Ellen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Ellen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Ellen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Ellen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Dave van S   10 Feb 2015
Ellen is super mooie naam daarnaast maatje, lieve moeder,vrouw conclusie top vrouw!

Ellen   24 Dec 2012
Ellen das gewoon geweldig voor zo te noemen het is de beste & mooiste naam ooit ben fier op mijne naam xx !!!

emma   27 Nov 2012
ik heb een vriendin die ellen heet. super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ellen   01 Mar 2012
ik ben ook groot iloveit x

Ellen   16 Nov 2011
Best name ever (a)

ELLEN   07 Sep 2011
ik vind ellen niet zo een goede naam omdat je er geen bijnaam kan voor hebben bv: alexandra kunt ge alex noemen en Yoline kunt ge yoyo noemen en van mij niet waaaaaaaaaaaaaaah da is er ambetand aan mijn naam maar anders vin ik de naam ellen wel goed

Ellen (weer een andere)   26 May 2011
behalve in het spaans heet je Ejen (als het word uitgesproken)

ellen   20 Apr 2011
ik ben ellen en ik ben heel groot zijn alle mensen die ellen heten groot

ellen   20 Apr 2011
alle mensen die een ellen haten haat ik ook !

Ellen   13 Jan 2011
Whaauuww! Iedereen die hier reageert heet Ellen Ö! Mijn ouders vinden het een makkelijke naam om te onthouden.

ellen 08.02.98   11 Nov 2010
ellen is een bere mooie naamEllen   23 Jun 2010
Mijn ouders gaven me deze naam omdat ik Griekse roots heb. Dat vind ik super!!

Ellen   19 Feb 2010
I like it!

ellen   22 Nov 2009
mooi

Ellen (andere)   14 Oct 2009
Persoonlijk vindt ik Ellen echt een geweldige naam. Makkelijk uit te spreken, ook voor buitenlanders. Ook kort en bondig. En het is een mooie naam.

ellen   21 May 2009
wil er is iemand iets sturen


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455