Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elle

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elle: Elle is een verkorting van Elisabeth, met als betekenis "God heeft gezworen" of "God is mijn eed".

Bekende naamdragers

ELLE (1945) is een belangrijk modetijdschrift dat maandelijks wordt uitgegeven en gericht is op modebewuste en hoogopgeleide vrouwen. De eerste Nederlandse versie van ELLE verscheen in 1989. ELLE betekent "zij".

Elle Fanning (1998) is een Amerikaans actrice en jongere zus van kindster Dakota Fanning. Oorspronkelijk speelde ze de rol van de jongere versie van haar zus, maar daarna speelde ze rollen in vele films onafhankelijk van haar zus.

Elle van Rijn (1967) is een Nederlands actrice en schrijverster. Na haar studies bij de Toneelschool in Maastricht werkte ze voor het Noord Nederlands Toneel. In 2006 publiceerde Elle haar eerste boek, De Tragische Geschiedenis Van Mijn Succes, en twee jaar later verscheen haar tweede roman, De Hartbewaakster. In 2008 speelde ze in de jeugdseries Het Huis Anubis.

Afgeleide namen: Ella, Eliza, Elisa, Elise, Elly, Els, Elsa, Else, Elza

Geboortekaartjes met de naam Elle

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elle. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elle of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elle kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elle of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455