Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elize

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elize: Elize is een variant van Elise met als betekenis "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis". De meisjesnaam Elize werd populair door de zangeres EliZe (zie onder).

Bekende naamdragers

EliZe (1982) is artiestennaam van Elise van der Horst, een Nederlandse zangeres. Vanaf haar achtste zong EliZe in koor van Kinderen voor Kinderen. Haar bekendste en tevens laatste liedje van Kinderen voor Kinderen-nummer was Het Tietenlied. In 2004 brak EliZe door met haar debuutsingle Shake, die een Dancesmash werd op Radio 538. In 2005won ze de Battle of the Babes 2005, een internetverkiezing tussen de mooiste vrouwelijke bekende Nederlanders.

Afgeleide namen: Elisabeth, Elisa, Elise, Elsa, Else, Lies, Lisa, Lisetta

Geboortekaartjes met de naam Elize

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elize of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje elizeReacties

Reacties in verband met de voornaam Elize kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elize of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nina   12 May 2013
Hoe komen jullie aan ons geboortekaartje van onze dochter??? De namen en gewicht kloppen als een bus en ik geloof niet dat er meerdere mensen precies de zelfde namen en gewicht hebben??? Graag een antwoord terug...

Jean   30 Mar 2013
Naam nooit eerder gehoord; maar onze kleindochter werd zo genoemd door haar ouders... prachtige naam; niet veel voorkomend maar leuk om uit te spreken

Elize   10 Mar 2011
hey ik heet ook elize

LAURENCE   20 Dec 2010
WAW MIJN ZUS HEET ELIZE

Elize   26 Nov 2010
he ik heet Elize. leuke naam he? Xx.

fleur   21 Jun 2009
wat grappieg! mijn (vriend)dinnet(j)e(j) heet ook elise


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455