Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eliza

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Eliza: De meisjesnaam Eliza is een veriant van Elisabeth, met als betekenis "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis".

Bekende naamdragers

Eliza Dushku (1980) is een Amerikaans actrice. Eliza werd per toeval ontdekt nadat ze een scène maakte toen ze een bloedneus kreeg. Eliza speelde in verschillende televisieseries, waaronder Buffy the Vampire Slayer, Tru Calling, That '70s Show, Angel, King of the Hill en Dollhouse.

Eliza Bennett (1992) is een Britse actrice. Eliza speelde haar eerste grote rol de film The Prince and Me, maar brak pas door in 2004 met de kinderfilm Nanny McPhee. Daarnaast speelde ze in de films Victims, The Contractor en Inkheart.

Afgeleide namen: Elisabet, Elisabeth, Elisa, Elisha, Elise, Elisia, Elissa, Elitsa, Elsa, Else, Lies, Lisa, Lisetta

Geboortekaartjes met de naam Eliza

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eliza. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eliza of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eliza kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eliza of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455