Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elisabeth

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elisabeth: Elisabeth betekent "God is mijn eed" of "God is mijn getuigenis". In de Bijbel komt Elisabeth voor als vrouw van Zacharia en aks loeder van Johannes de Doper.

Bekende naamdragers

Elisabeth van België (2001) is Prinses van België en dochter van prins Filip van België en prinses Mathilde. Door de afschaffing van de Salische wet zal zij na de eventuele troonsbestijging van Filip ook de kroonprinses worden. In dit geval zal ze de eerste regerende koningin worden van België. Toen Prins Filip het nieuws van de geboorte kwam meedelen aan de pers sprak zei hij: "Het is een vrouwtje".

Elisabeth in Beieren (1876-1965) was als echtgenote van koning Albert I de derde koningin der Belgen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ze ervan beschuldigd van het doorspelen van militaire informatie aan de Duitsers maar ze ondernam ook vredesinitiatieven. Elisabeth werd populair voor haar inzet bij Rode Kruis en de verpleging van soldaten. Ze was oprichtster van Koningin Elisabethwedstrijd, een muzikale internationale wedstrijd voor piano, viool en zang. Ook zelf speelde Elisabeth viool.

Elisabeth Andreassen (1958) is een Noorse zangeres die bij ons vooral bekend is van het Eurovisiesongfestival. Ze nam vier keer deel aan deze wedstrijd: één keer voor Zweden (1982) en drie keer voor Noorwegen (1985, 1994 en 1996). In 1985 won ze samen met Hanne Krogh het Eurovisiesongfestival met het liedje La Det Swinge.

Afgeleide namen: Betje, Betsie, Bettie, Bettina, Betty, Elice, Elisa, Ella, Els, Elsa, Else, Elise, Eliso, Elsa, Elza, Lies, Liesbet, Lisa, Lisetta

Geboortekaartjes met de naam Elisabeth

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elisabeth. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elisabeth of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elisabeth kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elisabeth of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Elizabeth   01 Feb 2015
mijn tweede naam is Elizabeth ik ben er echt super blij mee het luikt me wel leuk: een feest met alleen maar Elizabeths!!

Elisabeth   18 Feb 2011
ik heet ook Elisabeth =D


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455