Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Eliot

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Eliot: Eliot is een Griekse jongensnaam met als betekenis "de Heer is mijn God".

Bekende naamdragers

Eliot Ness (1903-1957) was een opsporingsambtenaar die bekend is vanwege zijn strijd tegen de illegale drankhandel in Chicago en de strijd tegen Al Capone. Eliot was de leider van het team dat de bijnaam The Untouchables kreeg. Onder zijn leiding werden de illegale brouwerijen en aanvoerroutes van Capone werden aangepakt. Uiteindelijk werd Capone veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf. Eliot schreef over zijn ervaringen het boek Untouchables, dat een inspiratiebron werd voor veel films en televisieseries.

Afgeleide namen: Eli, Elie, Eliott, Elliot, Elliott, Elyot

Geboortekaartjes met de naam Eliot

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Eliot. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Eliot of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Eliot kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Eliot of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455