Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elio

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Elio: Elio is een Italiaanse variant van Elliot, een Griekse jongensnaam met als betekenis "de Heer is mijn God".

Bekende naamdragers

Elio Di Rupo (1951) is politicus van de Waalse socialistische partij PS en Minister van Staat. In 1999 volgde hij Philippe Busquin op als voorzitter van de PS. Elio is de zoon van Italiaanse immigranten en studeerds Scheikunde aan de Universiteit van Bergen. In 1987 werd hij verkozen als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en vier jaar later als senator. In 1992 werd Elio Minister voor Onderwijs en daarna minister van Economie en Telecommunicatie. In 1999 werd hij verkozen tot voorzitter van de PS. Na de verkiezingsoverwinning van de PS in 2010 werd Elio door de koning eerst tot preformateur en later tot formateur benoemd.

Afgeleide namen: Eli, Elie, Eliot, Eliott, Elliot, Elliott, Elyot

Geboortekaartjes met de naam Elio

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elio. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elio of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elio kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elio of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455