Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elina: Elina is meestal een verkorting van Helena met als betekenis "fakkel" of "stralende". Een andere mogelijkheid is dat Elina afgeleid is van Ele met als betekenis "van adel". Ten slotte kan Elina een variant zijn van Elia dat "Jahwe is mijn God" betekent.

Bekende naamdragers

Elina Hirvonen (1975) is een Finse schrijfster en documentairemaakster. Elina werd met haar debuutroman Että hän muistaisi saman in 2005 genomineerd voor de Finlandiaprijs. Voor haar documentaire Paradijs - Drie Reizen In Deze Wereld over Afrikaanse emigranten kreeg ze in 2007 allereerste IDFA Student Award.

Afgeleide namen: Elin, Eline, Ellis, Elina, Eline, Elie, Elias

Geboortekaartjes met de naam Elina

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje elinaReacties

Reacties in verband met de voornaam Elina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Ellina   24 Feb 2016
Het is echt mooie en welluidende naam.

elina   19 Apr 2012
supercoole naam niemand heeft ooit zo een coole naam gehad en het is leuk om dat in de hoofdrol van elina speelde femke

Elina   28 Nov 2009
Puzzelen met namen van oma en oma El-izabeth Lut-ina


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455