Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elijah

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elijah: Elijah is Hebreeuws voor "Jahweh is mijn God".

Bekende naamdragers

Elijah Wood (1981) is een Amerikaans acteur. Toen Elijah acht jaar oud was speelde hij zijn eerste rolletje in de film Back To The Future Part II, maar zijn grote doorbraak kwam er met de rol als de hobbit Frodo Balings in The Lord of the Rings. Daarna was hij te zien in films Bobby, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Sin City, Green Street Hooligans en Everything is Illuminated.

Elijah Lagat (1966) is een voormalige Keniaanse langeafstandsloper. In 1995 won hij de 25 km van Berlijn en werd hij tweede op de marathon van Frankfurt am Main. Een jaar won hij in Egmond aan Zee de halve marathon. Elijah won de marathon van Praag (1998), de marathon van Berlijn (1998), de Route du Vin halve marathon (1999), de halve marathon van Grevenmacher (1999) en de Boston Marathon (2000).

Afgeleide namen: Elia, Eli, Elias, Elija, Elijha, Ellis, Eline

Geboortekaartjes met de naam Elijah

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elijah. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elijah of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elijah kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elijah of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Emma   25 Aug 2015
Elijah wood is my favourite actor


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455