Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elie

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elie: Elie is Hebreeuws voor "Jahweh is mijn God".

Bekende naamdragers

Elie Wiesel (1928-2016) was een Holocaust-overlever en laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede. Elie werd in 1928 geboren in Roemeniƫ. Toen hij 15 jaar was, werd hij gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz, waar hij zijn moeder en een zus verloor. In 1986 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn boodschap van vrede, boetedoening en menswaardigheid. Elie schreef verschillende boeken over zijn oorlogservaringen. In 2009 bracht hij samen met de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel een bezoek aan het vroegere concentratiekamp Buchenwald.

Afgeleide namen: Elia, Elias, Eli, Elija, Ellis, Eline

Geboortekaartjes met de naam Elie

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elie. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elie of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elie kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elie of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455