Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elias

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elias: Elias of Elia is Hebreeuws voor "Jahweh is mijn God". Deze naam werd vooral bekend door de profeet Elia uit het Oude Testament.

Bekende naamdragers

Elias Mentzel (1985) is een Vlaamse acteur. Hij is de zoon van de Vlaamse actrice Greet Rouffaer (speelt o.a. in de soapserie Wittekerke) en regisseur Horst Mentzel. Elias acteerde in films zoals Kassablanka, Sprookjes en Suspect.

Elias Bouman (1636-1686) is een Amsterdamse bouwmeester. Zijn bekendste gebouwen zijn de Synagoge op het Mr. Visserplein van Amsterdam en het patriciƫrshuis Huis De Pinto.

Elias Hrawi (1925-2006) was president van Libanon tussen 1989 en 1998. Met de hulp van Syriƫ kon Elias Hrawi in 1990 zijn tegenstander generaal Aoun tot overgave dwingen en zo een einde te maken aan de Libanese Burgeroorlog. Elias Hrawi was een voorstander van goede samenleving tussen verschillende godsdiensten.

Afgeleide namen: Elia, Eli, Elija, Ellis, Eline

Geboortekaartjes met de naam Elias

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elias. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elias of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elias kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elias of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Elias   08 May 2017
Mutte naam

elias bogaerts   27 Jun 2013
mijn naam is ook elias nu word ik som mr.E genoemt maar ik hoe het liever op elias want de naam zelf heft voor veel betekent emoisoneel als fiziek daarom is het voor en zeer mooi naam

elias   12 Mar 2012
ik ben elias en vind dat de beste naam van de wereld

elias truyers   18 Sep 2011
mijn naam is elias en ik deze naam mooi maar ik had liever elia gehette

Elias   11 Sep 2011
Ik vind mijn naam mooi

S. Thorne   08 Oct 2009
Mijn zoon heet ook Elia

Horst Mentzel   21 Oct 2007
Elias betekend ook: Die van de raven word gevoed


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455