Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elia

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Elia: Elia is Hebreeuws voor "Jahweh is mijn God". Deze naam werd vooral bekend door de profeet Elia uit het Oude Testament.

Bekende naamdragers

Elia is een van de grote profeten uit de Bijbel. Zij leven wordt beschreven in de boeken 1 en 2 Koningen. Elia zou twee wonderen hebben verricht: het meel en de olie raakt niet op en een gestorven zoontje van zijn gastvrouw bracht hij terug tot leven. Hij zou ten hemel opgenomen zijn met vurige paarden in een wervelwind.

Elia Kazan (1909-2003) was een Amerikaans filmregisseur, die in Istanboel werd geboren. Hij was lid van de Hollywood-elite die voor een senaatcommissie namen moest vernoemen van mensen met mogelijke communistische sympathieën. Elia won twee Oscars als regisseur van Gentleman's Agreement en On the Waterfront. In 1999 ontving Elia een ere-Oscar voor zijn hele carrière.

Afgeleide namen: Elias, Eli, Elija, Ellis, Eline

Geboortekaartjes met de naam Elia

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elia. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elia of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elia kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elia of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

heidi mama van elia   19 Apr 2010
elia, heeft wel iets speciaal


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455