Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Elaine

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Elaine: Elaine is een variant van Helena, met als betekenis "de stralende". In de Griekse mythologie gold Helena als de mooiste vrouw uit de Griekse oudheid.

Bekende naamdragers

Elaine Stritch (1925) is een Amerikaans actrice. Zij won Emmy Awards voor haar gastrol in Law & Order, voor haar rol in Elaine Stritch: At Liberty en voor haar gastrol in 30 Rock. In 2002 kreeg Elaine een Tony Award voor de toneelversie van Elaine Stritch At Liberty.

Elaine Breeden (1988) is een Amerikaanse zwemster. Elaine maakte haar internationale debuut op de Wereldkampioenschappen kortebaanzwemmen 2006 in Sjanghai, waar ze als vijfde eindigde op de 200 meter vlinderslag. Tijdens de Amerikaanse Olympische Trials 2008 eindigde Elaine als eerste op de 200 meter vlinderslag en als tweede op de 100 meter vlinderslag.

Afgeleide namen: Elaina, Elainy, Elena, Ellen, Leen, Lena, Leentje, Hella, Helena, Heleen, Helene

Geboortekaartjes met de naam Elaine

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Elaine. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Elaine of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Elaine kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Elaine of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455