Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Edwin

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Edwin: Edwin is een Engelse jongensnaam, met als betekenis "vriend van het erfgoed".

Bekende naamdragers

Edwin Hubble (1889-1953) was een Amerikaans astronoom en kosmoloog. Edwin toonde in 1923 aan dat nevels afzonderlijke sterrenstelsels waren en dat het heelal veel groter was dan aanvankelijk gedacht. Hij ontdekte het verband tussen de roodverschuiving van sterrenstelsels en hun afstand tot de aarde. Dit verband staat bekend als de wet van Hubble. De Ruimtetelescoop Hubble die om de aarde draait is naar hem vernoemd.

Edwin Moses (1955) is een voormalige Amerikaanse hordeloper die twee keer olympisch kampioen werd op de 400 m horden. Typisch voor Edwin was dat hij dertien stappen nam tussen elke horde, in plaats van de gebruikelijke veertien. In 1983 en 1987 werd hij wereldkampioen en in 1976 en 1984 Olympisch kampioen in de 400 m horden.

Afgeleide namen: Ed, Eddie, Eddy, Edlin, Edwina, Edwine, Edwinus, Edwyn

Geboortekaartjes met de naam Edwin

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Edwin. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Edwin of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Edwin kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Edwin of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455