Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Edouard

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Edouard: Edouard is een Franse variant van de Engelse naam Eduard, met als betekenis "beschermer van het erfgoed".

Bekende naamdragers

Édouard Manet (1832-1883) was een zeer belangrijke 19e-eeuwse Franse kunstschilder. Hoewel Edouard geen echte impressionist was, leunt zijn werk aan bij strekkingen van het realisme en impressionisme. Tijdens het Salon van 1881 kreeg Manet een medaille, de Légion d'Honneur, een erkenning die hij altijd al begeerde.

Édouard Vuillard (1868-1940) was een Frans kunstschilder, die behoorde tot de kunstenaarsgroep Les Nabis, een dissidente groep van jonge kunstenaars. Hij schilderde vooral het Parijse leven en huiselijke taferelen.

Afgeleide namen: Ed, Eddy, Eduard, Edward

Geboortekaartjes met de naam Edouard

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Edouard. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Edouard of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Edouard kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Edouard of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455