Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Edgar

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Edgar: Edgar is een Germaanse naam, met als betekenis "beschermer van het erfgoed met de speer".

Bekende naamdragers

Edgar van Engeland (ca. 942-975) was koning van Engeland van 959 tot 975. Hij ontvoerde de abdis Wulfthryth van Wilton en kreeg met haar een dochter. Dit leidde tot een conflict met de geestelijkheid waardoor Edgar pas laat werd gekroond, nl. in 973. Zijn bewind was gekenmerkt door de afwezigheid van oorlogen en Vikingaanvallen.

Edgar Allan Poe (1809-1849) was een bekende Amerikaans schrijver en dichter. Edgar was een van de eerste Amerikaanse schrijvers die van de pen probeerden te leven en daardoor ook een moeilijk leven leidde. Hij is vooral bekend van zijn nachtmerrie-achtige werken en wordt beschouwd als de grondlegger van het detective-genre.

Afgeleide namen: Ed, Eddie, Eddy, Edgard, Edgardo

Geboortekaartjes met de naam Edgar

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Edgar. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Edgar of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Edgar kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Edgar of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

felicia   22 Dec 2014
mooie naam vind ik het en ook komt het bij mij over als een sjieke naam ik denk bij deze naam aan een rijk ieman waarom weet ik niet


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455