Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Duco

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Duco: Duco is een jongensnaam afgeleid van het Latijnse werkwoord ducere, met als betekenis "ik breng" of "ik leid". Mogelijk is Duco van de Germaanse naam Doede, wat "lied" en "wolf" betekent.

Bekende naamdragers

Duco Bauwens (1972) is een Nederlands televisiepresentator. Vanaf 2007 presenteert Duco voor Omroep Max. Hij is actief als personal trainer, lifestyle coach en sportschoolhouder. Hij is auteur van de boeken Niet Moeten Maar Willen en Het Fitguru Dieet.

Afgeleide namen: Duc, Duciano

Geboortekaartjes met de naam Duco

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Duco. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Duco of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Duco kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Duco of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Duco   28 Mar 2017
Duco is een coole naam groetjes duco 6 jaar

Duco   05 Aug 2016
Wat leuk om te lezen wat de achtergrond van mijn naam is. Als ik het goed begrijp, dan ben ik een wolf die zingt en leider is van de groep.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455