Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dries

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dries: Dries is een verkorting van de naam Andreas, dat afgeleid is van het Grieks andreios en "moedig" of "mannelijk" betekent.

Bekende naamdragers

Dries van Agt (1931) is een Nederlands politicus die van 1977 tot 1982 minister-president was. Daarvoor was hij hoogleraar strafrecht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en minister van Justitie.

Dries Van Noten (1958) is een bekende Vlaamse modeontwerper. In 1989 opende Dries van Noten zijn eerste winkel in Antwerpse pand Het Modepaleis. Hij bezit ook winkels in Parijs, Milaan, Tokio en Hongkong en verkoopt zijn kleding in andere winkels wereldwijd.

Afgeleide namen: Andries, André, Andreas, Andrea, Andria, Dreesje

Geboortekaartjes met de naam Dries

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dries. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dries of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dries kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dries of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Dries   12 Apr 2016
Top naam

Jolien   25 Feb 2012
dries is de leukste naam dat ik ken

thomas   25 Feb 2012
dries is mijn leukste neef for ever en altijd

Talia   12 Jun 2009
i Lve y

fem   27 Jan 2008
weten jullie dat dries ook in het arabisch bestaat? weliswaar is het eerder i-driss maar het lijkt er toch op...i-driss is voor de moslims een profeet.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455