Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dré

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dre: Dre (Dré) is afgeleid van het Griekse andreios met als betekenis "dapper" of "manhaftig".

Bekende naamdragers

Dré Steemans (1954-2009) was een Belgisch tv-presentator die bekend was onder zijn pseudoniem Felice. Hij maakte zijn radiodebuut in 1985 met het BRT2-radioprogramma Het Genootschap Van Luk Saffloer, waarna hij zijn allereerste programma Felice presenteerde, een ludieke quiz. Van 1992 tot 2002 presenteerde Dre samen met Herwig Van Hove op TV1 het kookprogramma 1000 Seconden. Maar hij zal vooral herkend blijven als presentator van het muzikale spelprogramma Het Swingpaleis, dat hij van 1996 tot 2006 presenteerde op de Vlaamse zender VRT.

Geboortekaartjes met de naam Dre

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dre. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dre of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dre kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dre of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455