Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dov

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Dov: Dov is een Hebreeuwse jongensnaam, met als betekenis "beer".

Bekende naamdragers

Dov Elkabas (1968) is een Nederlandse dj die draait rave, hardcore, hardstyle, club en progressive onder de artiestennaam The Prophet of The Masochist. In 1991 richte Dov de groep The Dreamteam op die vooral hardcore speelde.

Dov Shilansky (1924-2010) was een Israƫlisch advocaat en politicus. Dov was van 1977 tot 1996 voorzitter van Likoed in de Knesset. Van 1988 tot 1992 was hij tevens parlementsvoorzitter. In 1993 stelde Dov zich kandidaat voor het presidentschap maar verloor van Ezer Weizman.

Afgeleide namen: Dow, Tov

Geboortekaartjes met de naam Dov

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dov. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dov of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dov kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dov of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455