Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Doutzen

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Fries

Betekenis Doutzen: Doutsen is afgeleid van Dieuwke, met als betekenis "beschermer van het volk" of van Douwe, met als betekenis "duif".

Bekende naamdragers

Doutzen Kroes (1985) is een Nederlands fotomodel met internationale bekendheid. Doutzen doet modellenwerk voor de bekende modehuizen Versace, Dolce & Gabbana en Gucci en is tevens het gezicht van de parfumlijn van Calvin Klein. In 2006 werd ze het gezicht van het cosmeticabedrijf L'Oréal en daardoor het best betaalde model dat Nederland tot nu toe heeft voortgebracht. In 2008 kreeg Doutzen haar eigen wassen beeld in Madame Tussauds. Een jaar later ontving ze in Amsterdam een Lifetime Achievement Award.

Afgeleide namen: Doutsen

Geboortekaartjes met de naam Doutzen

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Doutzen. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Doutzen of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Doutzen kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Doutzen of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Sophie   02 Jun 2017
Mijn dochter heet Doutzen, een prachtige naam!! En ze is er zelf ook heel blij mee!

Sietske   27 May 2015
Ik heb een geweldige zus die Doutsen heet! Zij was in eerste instantie niet helemaal happy met het feit dat ze niet vernoemd is, maar mag uiterst blij zijn met zo'n blijde en betekenisvolle naam!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455