Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Doris

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Doris: Doris betekent letterlijk "lans". In de Griekse mythologie is Doris de dochter van Okeanos en Tethys, vrouw van de zeegod Nereus, moeder van 50 Nereïden . Mogelijk kan Doris ook een verkorting zijn van Dorothea, met als betekenis "geschenk van God".

Bekende naamdragers

Doris Day (1922) is een Amerikaans zangeres en actrice. Doris is bekend voor haar rollen in diverse komedies, waaronder Pajama Game, Pillow Talk, Send Me No Flowers en Do Not Disturb. Ook heeft Doris enkele bekende filmliedjes gezongen. Van 1968 tot 1973 speelde ze in de televisieserie The Doris Day Show.

Afgeleide namen: Doree, Dori, Doria, Dorice, Dorie, Dorisa, Dorita, Dorris, Dorry

Geboortekaartjes met de naam Doris

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Doris. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Doris of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Doris kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Doris of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455