Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dorien

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dorien: De meisjesnaam Dorien is een verkorting van Dorothea, dat een omkering is van Theodora en "geschenk van God" betekent.

Bekende naamdragers

Dorien de Vries (1965) is een voormalig windsurfster uit Nederland, die in 1992 een bronzen medaille won bij de Olympische Spelen van Barcelona. Dorien nam ook deel aan de Olympsiche Spelen van 1996 in Atlanta maar moets zich tevreden stellen mat de tiende plaats in het plankzeilen bij de vrouwen.

Dorien Haan (1980) is een Nederlands actrice die in heel wat televisieseries, films en theaters speelt. Ze was o.a. te zien in de televisieseries Rozengeur & Wodka Lime, Kicken en Gebak van Krul. Ze is ook een gezicht van de Super De Boer commercials. Daarnaast speelde Dorien in films zoals On Stage en Joyride.

Afgeleide namen: Doortje, Dorine, Dorothea, Theodore, Théodore

Geboortekaartjes met de naam Dorien

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dorien. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dorien of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dorien kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dorien of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Doryn   01 Oct 2014
Vind het wel een aparte naam. Wel een echte meisjes naam! Zie vaak voorbijkomen dat hij ook aan jongens word gegeven.

dorien   17 Sep 2012
ik ben ook dorien en vind een super mooije naam

3 keer raden...   20 Jun 2011
ik ben dus ook een dorien... ik vid het best een lompe naam... vind het dan ook neit een naam om zelf door te geven aan me kinderen

Dorien   09 Mar 2011
Ik ben dorien en ik leg een EI!

Dorien    20 Sep 2010
Jjaa Ik noem ook dorien (aa) groetjes aan shana xd

Dorien   13 Aug 2010
Ik ben een Dorien, maar vind het GEEN mooie naam jammer genoeg

Dorien   21 Mar 2010
Als je Theodora omkeert krijg je geen Dorothea hoor! Een anagram, dat is het wel.

DORIEN   19 Mar 2010
IK VIND DORIEN EEN HEEL MOOIE NAAM! MISHIEN OMDAT IK ZELF ZO HEET ? IK VIND HET EEN NAAM VOOR IEDEREEN! IK BEN HEEL BLIJ DAT MEN OUDERS DEZE NAAM HEBBEN GEKOZEN VOOR MIJ! HOPELOIJK KIEZEN ER NOG MEER MENSEN VOR DEZE NAAM ! GROETJES DORIEN !

Febe   19 Nov 2009
Hei ik vind Dorien een kei mooie naam want myn beste vriendin heet namelijk Dorien!!!

DORIEN   15 Oct 2009
IK VIND HET EEN SUPER LEUKE NAAM WANT HET PAST BIJ JONG EN OUD! IK VIND HET DAN OOK EEN ZEER MOOIE BETEKENIS IK VIND HET GEBAAR OOK MOOI, HET ZIJN ZEER GEVOELIGE EN INTELLIGENTE MEISJES!EEN ECHTE AANRADER VOOR ZWANGERE OUDERS DIE EEN KIND VAN GEVOELIGE AARD ZOEKEN


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455