Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dorian

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dorian: De jongensnaam Dorian is afgeleid van Doris, de naam van een streek in Griekenland.

Bekende naamdragers

Dorian Gregory (1971) is een Amerikaans acteur. Oorspronkelijk speelde hij in reclamespots en als model voor sportkleding. Daarna kreeg hij bijrollen in soaps en televisieseries, waaronder Baywatch. In 1998 werd bij bekend door zijn rol als detective Darryl Morris in de televisieserie Charmed. Dorian is spreker voor de Amerikaanse Diabetes Vereniging maar zet zich ook in voor andere goede doelen.

Dorian Gray is een fictief personage uit de roman Het Portret Van Dorian Gray van Oscar Wilde. Dit verhaal gaat over Dorian die wenst dat hij altijd knap zou blijven en dat een schilderij van hem in zijn plaats zou verouderen.

Afgeleide namen: Dolly, Door, Doortje, Dora, Doreen, Doriano, Dorien, Dorine, Doris, Dorothea, Dorothy

Geboortekaartjes met de naam Dorian

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dorian. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dorian of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dorian kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dorian of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455