Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Don

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Engels

Betekenis Don: Don is een verkorting van Donald, Engelse jongensnaam met als betekenis "wereldleider".

Bekende naamdragers

Don Quichot is de hoofdpersoon in roman De Vernuftige Edelman Don Quichot Van La Mancha van de schrijver Cervantes. Het was één van de eerste boeken geschreven in een moderne Europese taal. Het verhaal handelt over een komische reisavontuur van een oude edelman die denkt dat hij een dolende ridder is. Don Quichot is een dwaze held die zich met zijn goede bedoelingen maar onpraktische daden min of meer belachelijk maakt.

Afgeleide namen: Donald, Donat, Donnie, Donny

Geboortekaartjes met de naam Don

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Don. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Don of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Don kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Don of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Don   19 Jul 2010
Mijn voornaam is ook Don (geboren 1929). Ik ben echter niet genoemd naar Donald, maar naar Donatus als patroonheilige. In de Kath.kerk wordt die vereerd als beschermer tegen onweer. De kerkelijke feestdag van de H.Donatus is op 7 augustus.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455