Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dominique

Geslacht: Mannelijk/Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Dominique: Dominique heeft als betekenis "toebehorend aan de Heer" of "geboren op de dag des Heren".

Bekende naamdragers

Dominique Monami (1973) is een voormalig Belgisch proftennisster. In 1996 won Dominique haar eerste WTA-toernooi. In 1998 stond Dominique als eerste Belgische ooit in de top-10 van de WTA-rangschikking. In dat werd ze verkozen tot Belgische Sportvrouw en Sportpersoonlijkheid van het jaar. In 2002 won Dominque samen met Els Callens de bronzen medaille dubbelspel op de Olympische Spelen.

Dominique Deruddere (1957) is een Vlaams filmregisseur en scenarist. Reeds als student maakte Dominique kortfilms samen met Marcel Vanthilt. Hij maakte in 1987 zijn debuut als regisseur met de film was Crazy Love. In 2000 kreeg Dominque een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film voor zijn film Iedereen Beroemd!.

Afgeleide namen: Domenique, Domingo, Dominicus, Dominiek, Dominik, Dominika, Dominique

Geboortekaartjes met de naam Dominique

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dominique. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dominique of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dominique kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dominique of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

Nelus   13 Oct 2011
Niemand mag z'n kind Dominique noemen, Domi is van mij!


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455