Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Django

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Roemeens

Betekenis Django: Django is een Roemeense naam, met als betekenis "ik ontwaak".

Bekende naamdragers

Django Reinhardt (1910-1953) was een Belgische Sinti-gitarist, die vooral jazz speelde. Django ontwikkelde zijn eigen stijl, die jazz manouche of Gipsy jazz wordt genoemd. In 1928 werd Django zwaargewond bij een brand in zijn woonwagen. Hoewel enkele vingers verlamd werden, kon hij na enkele jaren toch opnieuw gitaar spelen. In 1934 richte hij in Frankrijk samen met St├ęphane Grappelli, zijn broer Joseph, Roger Chaput en Louis Vola het Quintet du Hot Club de France op. Deze groep kende meteen een groot succes. In 1948 hielp Django mee aan de eerste producties van Bobbejaan Schoepen. Zijn muziek is ook gebruikt in verschillende films, zoals The Matrix, Chocolat en The Aviator.

Geboortekaartjes met de naam Django

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Django. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Django of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Django kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Django of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

yannick   29 May 2013
Haha mijn mopshond heet django

moon   11 May 2013
haha en mijn hond heet toevallig zo daarom vond ik hem waarschijnlijk ook leuk

Lily    12 Mar 2013
Sorry, ik vind de naam leuk boor honden


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455