Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Divano

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Divano: De jongensnaam Divano is afgeleid van het Frans divin, met als betekenis "de goddelijke".

Afgeleide namen: Dev, Devi, Devin, Dévin, Devine, Devinn, Devon, Devy, Devyn, Devyne

Geboortekaartjes met de naam Divano

Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Divano of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!

geboortekaartje divanoReacties

Reacties in verband met de voornaam Divano kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Divano of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

divano 12-07-2010   27 Sep 2015
In de geboorte lijst van nl kwamen we er achter dat de naam nog nooit was gebruikt in nl en wij vonden het een mooie naam die je zeker niet snel zou horen

dilara   22 Jan 2012
mijn broertje heet divano en ik mocht van mijn moeder een naam kiezen toen koos ik divano omdat er in rdam een bord staat met divano divani dus toen wij er langs reden zag ik het en zei ik het en darom heet mn broertje nu divano

Divano   21 Aug 2011
Ik was zwanger van mijn 3e zoontje en had echt moeite om n passende naam bij de rest te vinden. Andere kinders heten: Gyani en Giuliano (italiaanse namen). Ga nu maar n passende naam zoeken. Ik stuitte op de naam Devano. Heb er zelf Divano van gemaakt. Ons zoontje Divano is op 30-12-2010 geboren. Vind de naam origineel/apart en super mooi! Mensen zeggen tegen mij: hoe kom jij aan die italiaanse namen? Heb je iets met Italië? Maar ik heb er niks mee. Hou gewoon van heel aparte namen!

D.   31 May 2011
Divano is en blijft een leuke & mooie naam. Zoonlief 'Divano'' is inmiddels 10 jaar oud, een schat van een kind. Zijn naam klinkt altijd goed in de oren, het klinkt zacht, en lief..En dat is hij toevallig ookJe hoort zelf hoe deze klanken samen Di-va-no doen klinken(?) En als hij geen jongetje was, dan was het ook geen meisje! Maar toch herinnerde het bovenstaande bericht mij eraan dat de vrouwelijke energie tijdens de zwangerschap van Divano, mij heel sterk de naam Elisa influisterde, toevallig, nu leuk om te lezen en dit te delen..

divano   20 Nov 2010
zo heet mijn zoon ook

divano    10 Sep 2010
Wij hebben onze zoon die naam gegeven omdat hij bijna in nederland nog niet voorkomt. Nu krijgen we veel vragen van Hoe kom je op die naam? Wel een mooie naam maar zeer apart. Mijn andere kinderen heten Leo en Elisa en dan nu iets heel anders maar wel in de italiaanse kant.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455