Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dirkje

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Dirkje: De meisjesnaam Dirkje is afgeleid van Diederik, met als betekenis "de machtige uit het volk".

Bekende naamdragers

Dirkje Kuik (1929-2008) was een Nederlands schrijfster en beeldend kunstenares. Dirkje werd geboren als William Diederich Kuik, maar ging in 1977, na een operatie, als een vrouw door het leven. Dirkje tekende vooral stadsgezichten, figuurvoorstellingen en portretten. In 1969 debuteerde ze als dichteres met de bundel 45 Gedichten. Voor Utrechtse Notities ontving Dirkje de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam. Verder ontving ze een Vijverbergprijs voor De Held Van Het Potspel en een Multatuliprijs voor Broholm.

Afgeleide namen: Derk, Derick, Derrick, Diderik, Diederik, Diedrich, Diek, Dietrich, Dik, Dirk, Drieka, Drika

Geboortekaartjes met de naam Dirkje

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dirkje. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dirkje of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dirkje kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dirkje of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455