Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dina

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Hebreeuws

Betekenis Dina: Dina is een naam uit de Bijbel met als betekenis "oordelaar". Dina is de dochter Jacob en Lea. Dina kan ook een verkorting zijn van een naam eindigend op -dina zoals Medina, Arendina of Berendina.

Bekende naamdragers

Dina Tersago (1979) is een Vlaamse tv-presentatrice, actrice en model. In 2001 werd ze verkozen tot Miss België. Ze presenteerde verschillende televisieprogramma's zoals Château Bravoure, Boer Zoekt Vrouw, Wie Wordt Man Van Wendy en Superhond 2007. Als actrice speelde Dina Tersago mee in de televisieserie Het Eiland.

Afgeleide namen: Dinah, Dien, Dini, Diny

Geboortekaartjes met de naam Dina

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dina. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dina of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dina kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dina of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

lina   08 Oct 2010
mijn vriendin heet dina ze is heel erg mooi en cool whooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455