Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dimitri

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Grieks

Betekenis Dimitri: De jongensnaam Dimitri is een variant van Demetrius, met als betekenis "zoon van Demeter". Demeter was in de Griekse mythologie de godin van de aarde.

Bekende naamdragers

Dimitri Pavlovitsj van Rusland (1891-1942) was grootvorst van Rusland. Hij was één van de weinige leden van de keizerlijke familie die de Russische Revolutie overleefden.

Dimitri Verhulst (1972) is een Vlaamse schrijver en dichter. Dimitri maakte zijn debuut met de verhalenbundel De Kamer Hiernaast, waarvoor hij genomineerd werd voor de NRC Literair Prijs. Maar hij werd in 2006 bekend voor zijn boek De Helaasheid Der Dingen. Hiermee won hij de publieksprijs van de Gouden Uil, Humo's Gouden Bladwijzer en een nominatie voor de AKO Literatuurprijs. Dit boek werd in 2008 verfilmd door Felix Van Groeningen. In 2009 won Dimitri De Libris Literatuur Prijs voor Godverdomse Dagen Op Een Godverdomse Bol.

Afgeleide namen: Demetrius, Dmitri, Demetria, Dimitry

Geboortekaartjes met de naam Dimitri

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dimitri. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dimitri of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dimitri kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dimitri of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.

siebe   30 Oct 2012
mooi lief en schattig altijd tevreden


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455