Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Diego

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Spaans

Betekenis Diego: Diego is een Spaanse vorm van Jacob met als letterlijke betekenis "hij die de hiel greep".

Bekende naamdragers

Diego Columbus (ca 1480-1526) was zoon van Christoffel Columbus, de bekende ontdekker van Amerika. Diego was zelf ook ontdekkingsreiziger en conquistador. Hij kreeg de titel admiraal van de Indiën en een landgoed in Panama kreeg en werd benoemd tot hertog van Veragua en markies van Jamaica.

Diego Maradona (1960) is een voormalig Argentijns voetballer die beschouwd wordt als een van de beste voetballers aller tijden. In 1982 werd Diego Maradona getransfereerd van Boca Juniors naar FC Barcelona voor een bedrag van één miljard peseta, wat indertijd een recordbedrag was. Vooral op het WK in 1986 was hij de vedette die Argentinië aan de wereldtitel hielp. Tijdens een match tegen Engeland, vier jaar na de Falkland-oorlog, scoorde hij met een handsbal. Omdat het doelpunt toch werd goedgekeurd verklaarde hij "Dat was de hand van God".

Afgeleide namen: Coba, Coos, Diëgo, Dago, Jaap, Jacob, Jacobus, Jacques, Jakob, James, Jim, Jop, Kobus, Koos, Sjaak

Geboortekaartjes met de naam Diego

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Diego. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Diego of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Diego kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Diego of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455