Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Diederik

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Germaans

Betekenis Diederik: Diederik is een Germaanse jongensnaam, met als betekenis "de machtige onder het volk".

Bekende naamdragers

Diederik van de Elzas (ca. 1099-1168) was graaf van Vlaanderen van 1128 tot aan zijn dood. Diederik was zoon van hertog Diederik van Lotharingen en Gertrudis van Vlaanderen. Met de steun van enkele Vlaamse steden versloeg Diederik zijn tegenstander Willem Clito en kon hij zich in 1128 in Vlaanderen als graaf doen erkennen. Hij stelde zich neutraal op in de oorlog van Frankrijk tegen Engeland, waardoor de Vlaamse handel versterkte. Tijdens één van zijn reizen naar het Heilige Land nam hij het vermeende relikwie van het Heilig Bloed mee.

Afgeleide namen: Dedrick, Diederick, Diederika, Diederieke, Diederikus

Geboortekaartjes met de naam Diederik

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Diederik. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Diederik of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Diederik kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Diederik of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455