Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Didier

Geslacht: Mannelijk

Oorsprong: Frans

Betekenis Didier: Didier is een Franse jongensnaam, met als betekenis "de begeerde".

Bekende naamdragers

Didier Pironi (1952-1987) was een Franse Formule 1-coureur. In 1980 won Didier bij Franse Ligier de Belgische Grand Prix. Een jaar later stapte hij over naar Ferrari, maar kon geen overwinningen behalen. In 1982 botste Didier tegen landgenoot Alain Prost en moest als gevolg van verwondingen zijn carrière stoppen.

Didier Reynders (1958) is een Belgisch politicus van de Franse liberale partij MR. Sinds 1992 was hij lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Van 2007 tot 2008 was hij vice-premier en minister van Financiën en Institutionele Hervormingen. In werd Didier minister van Financiën en Institutionele Hervormingen.

Afgeleide namen: Désirée, Dié, Diede, Dieder, Didiér, Dieter, Dizier

Geboortekaartjes met de naam Didier

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Didier. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Didier of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Didier kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Didier of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455