Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Dianne

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Dianne: De meisjesnaam Dianne betekent "de lichtende" of "de goddelijke".

Bekende naamdragers

Dianne Wiest (1948) is een Amerikaans actrice, die in 1987 de Academy Award voor beste vrouwelijke bijrol won in de film Hannah and Her Sisters. In 1995 won ze dezelfde prijs voor de film Bullets Over Broadway. Daarnaast ontving ze een Golden Globe, enkele Emmy Awards, een American Comedy Awards en een Golden Satellite Award. Dianne werkte vooral samen met de regisseur Woody Allen.

Dianne Marchal is een Nederlandse zangeres die vooral bekend was als solozangeres uit de jaren 70' en 80' . In 1967 speelde Dianne bij de groep Sandy Coast.

Afgeleide namen: Dena, Dian, Diane, Dian, Diana, Diane, Dianna, Dyan, Dyana, Dyanna

Geboortekaartjes met de naam Dianne

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Dianne. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Dianne of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Dianne kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Dianne of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455