Babynamen: betekenis, bekende naamdragers en top-10

Betekenis Diana

Geslacht: Vrouwelijk

Oorsprong: Latijns

Betekenis Diana: Diana betekent "de lichtende" of "de goddelijke". Diana was de naam van de godin van de jacht en dochter van Jupiter en Latona.

Bekende naamdragers

Diana Frances Spencer (1961-1997) was de eerste echtgenote van de Britse kroonprins Charles en de moeder van de prinsen William en Harry. In 1981 trouwde Diana met Charles onder grote publieke belangstelling in de St Paul's Cathedral in Londen. Diana werd ontzettend populair en was zeer geliefd. Samen kregen ze twee kinderen: Prins Wiliam en Prins Harry. In 1992 besloot het koppel uit elkaar te gaan. Ze is vooral bekend voor haar steun voor goede doelen. In 1997 overleed ze een auto-ongeluk in Parijs, samen met haar vriend Dodi Al-Fayed, nadat ze werden achtervolgd door paparazzi.

Diana Ross (1944) is een Amerikaanse soulzangeres, die vooral bekend werd als een zangeres van het trio The Supremes. Daarna had ze ook een succesvolle solocarrière. Diana speelde ook in de film Lady Sings the Blues, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. In 1981 maakte Diana samen met Lionel Richie het liedje Endless Love, dat de bestverkopende single uit haar carrière werd.

Afgeleide namen: Dena, Dian, Diane, Dianne, Dyan, Dyana, Dyanna

Geboortekaartjes met de naam Diana

We hebben nog geen geboortekaartjes van een baby met de naam Diana. Heb je nog een leuk geboortekaartje van een Diana of een andere naam, dan mag je deze scannen en ons emailen naar robin4@babynaam.info. Alvast bedankt!Reacties

Reacties in verband met de voornaam Diana kan je onderaan deze pagina invoeren. Bv. Heb je positieve of negatieve ervaring met de naam Diana of zijn er aspecten in verband met deze naam die andere ouders kunnen helpen bij de keuze van een babynaam. Hieronder vindt je reacties van bezoekers.


Geef jouw reactie:

Naam:
Reactie: 
Code: Vul deze code in: 3455